Handlingsrobot voor de wortelindustrie

Zwaar tilwerk vervangen door een robot

Wortelteler in ‘t Zandt in Noord-Limburg sorteert 12 tot 15 ton wortelen per dag. De gewassen en gesorteerde peentjes komen terecht in kratten, die gevuld, zo’n 10 tot 20 kilogram per stuk wegen. Deze kratten worden door arbeidskrachten op een pallet geplaatst.

Opdracht

De robot moet 2 verschillende soorten kratten (klapkratten en vaste kratten met diverse afmetingen) kunnen hanteren en 2 verschillende typen pallets (europallet (1.200×800 mm) en blokpallet (1.200×1.000 mm)) kunnen beladen met 8 tot 14 lagen. Er is een opstellingsruimte van 75m2 voor de robot beschikbaar, zodat de medewerkers aan de sorteerder ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren.

De bovenste laag kratten op een pallet moet worden afgedekt met een plastic vel ten behoeve van de versheid. Per uur moeten 550 kratten worden gehandeld. Het exacte aantal kratten op een pallet is afhankelijk van het pallettype; 70 kratjes op een blokpallet en 40 op een europallet. Daarnaast moet ook een 30 meter lang transportsysteem worden gerealiseerd.

Robotkop op maat

We zijn gestart met het ontwerpen van een robotkop met 4 grippers op onze standaard robot van ABB. Met deze kop werd het mogelijk om de twee verschillende maten kratten op de twee palletvarianten te stapelen. De kratten oppakken van binnenuit was niet mogelijk in verband met de vershoudfolie die, op het afweegpunt aan de sorteerder, over de bovenste laag kratten gespannen moet worden.

Door middel van een geïntegreerde teller krijgt de operator aan het sorteerstation een sein wanneer de laatste kratten worden gevuld. De operator voorziet deze kratten van afdekfolie. De kratten worden door de robot per twee opgepakt. Ondanks de hoge snelheid worden ze niet in elkaar gedrukt.

Palletbelading

Op het touchscreen van de PLC kan de operator de gewenste recepturen ingeven en aangeven welk type pallet beladen moet worden. Daarnaast geeft hij aan met welke kratten en welke sortering er gemaakt dient te worden. Daarvoor is een elektromechanisch aangedreven transportsysteem geëngineerd en op maat gemaakt. Het transport van de kratten loopt over transportbanden. Voor de pallets is een kettingtransporteur vervaardigd.

Voor beide systemen zijn A-merk componenten uit het omvangrijke assortiment van Elsto Drives & Controls gebruikt. Zodra de kratten arriveren op het eind van de transportband detecteren ingebouwde sensoren welk type krat voorbij komt en stuurt een signaal naar de PLC. Via de PLC en de lijnbesturing wordt de robot aangestuurd waar de betreffende krat moet worden geplaatst.